Elevboende på RyssbyGymnasiet – Vänner för livet

RyssbyGymnasiet är en friskola med elevboende och riksintag.
Det innebär att skolan blir ditt andra hem under veckorna.
Här får du kompisar från hela landet, många blir vänner för livet.

Personal dygnet runt för allas trivsel

På skolan finns personal dygnet runt. På kvällar och nätter finns två fritidsledare, från söndag kväll till fredag eftermiddag. De hjälper eleverna till en aktiv fritid och ser till att alla mår bra och trivs.

Sveriges kanske bästa skolmat

Maten på skolan är vida känd, kanske landets bästa skolmat. Både restaurangelever och personal hjälps åt att laga maten och i matsalen serveras dagligen frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika.

Här har du möjlighet till en aktiv fritid

Populära fritidsaktiviteter är:

• Idrott, vattensport och dans
  • Skytte – kula, hagel, luftgevär och pilbåge
  • Fiske
  • Meka med bilen i skolans maskinhall
  • Styrketräning
  • Spinning
  • Spela instrument i skolans musikrum
  • Roliga kvällar med Jeopardy, karaoke och film
  • Paintball

Information om elevboendet

De flesta elever väljer att bo på skolans boende. Elevboendet är i huvudsak beläget i nära anslutning till skolan och kan inhysa 151 elever. Det finns även elevboende (lägenheter) i byn och de erbjuds i första hand till elever i årskurs 3. Se även ”Information om boenderegler”.

Rummen är möblerade med skrivbord, garderob, byrå, belysning, stolar, säng och madrass. Det förekommer viss skillnad i möblering. Eleven behöver ta med sig sängkläder, täcke, kudde och personliga tillhörigheter.

Fakturering sker i efterhand och sänds till elevens vårdnadshavare, nr 1, via e-post. Uppgifter om vårdnadshavare registreras första dagen eleven ankommer till skolan. Fakturan kan också innehålla kostnader för undervisningsmaterial, kläder, resor m.m. Faktura sänds tio ggr (perioder) under ett läsår. För höstterminen debiteras 4,5 månad och för vårterminen 5,5 månader –sammanlagt alltså 10 månader oavsett terminstider, APL-perioder och liknande.

En månads uppsägningstid tillämpas.

Kostnaden för inackorderingen gäller helpension, söndag kväll till fredag em. Inackorderingstillägg söks hos CSN (Centrala studiestödsnämnden), www.csn.se . Ansökan görs när eleven har börjat sin utbildning. Eleven får en kopia på hyreskontraktet som skall bifogas ansökan.

Vid frånvaro från internatet, mer än fem dagar i följd, vid sjukdom och beviljad ledighet, görs avdrag för matkostnaden med 80:-/dag.  Detta gäller inte fastställda skollov. Vid praktik (APL) söks bidrag för avdrag av kostnaden på fastställd blankett. Avdrag görs i efterskott. Obetalda fakturor avseende inackorderingskostnader kan leda till att eleven mister sin plats på internatet. Under lov, studiedagar och långhelger är internatet stängt.

Inackorderingskostnad/period

Boende på skolan

RumstypMatLogiTotalt
Enkelrum1700 kr1973 kr3673 kr
Dubbelrum1700 kr1642 kr3342 kr
Dubbelrum/våningssäng1700 kr1413 kr3113 kr

Lägenhet

RumstypMatLogiTotalt
Enkelrum1700 kr1973 kr3673 kr
Dubbelrum1700 kr1810 kr3510 kr
Dubbelrum/våningssäng1700 kr1550 kr3281 kr

Faktura sänds tio ggr (perioder) under ett läsår. För höstterminen debiteras 4,5 månad och för vårterminen 5,5 månader –sammanlagt alltså 10 månader oavsett terminstider, APL-perioder och liknande. Om elev är frånvarande minst 5 hela vardagar i en följd, t ex tor – ons, görs avdrag med 80:-/dag på nästkommande faktura.

Elev som inte bor på elevboendet kan äta i skolans matsal enligt följande pris:

Måltid/Person/Vecka/Månad
Frukost (mån-fre)35 kr175 kr700 kr
Kvällsmat (mån-tors)65 kr250 kr1000 kr
Kvällsfika (sön-tors)15 kr75 kr300 kr

Tillsyn av elevboende

Från söndag kväll kl 19.00 till fredag em kl 14.00 finns fritidspersonal på skolan, även kvällar och nätter.

Dagtid mån-fre, chef internat/fritid

Lars Hummer 0372-408 40