Vår verksamhet

Du som söker till oss tycker om att vara ute i skog och mark. Med skolans egen skog som klassrum erbjuds du att välja ett flertal kurser inom skog, jakt & viltvård eller natur & äventyr. I och med att du också är engagerad och nyfiken och tycker det är kul att laborera, diskutera och analysera din omvärld utifrån en naturvetenskaplig synvinkel får du också läsa ämnena matematik, kemi, fysik och biologi. Naturligtvis ingår också de gymnasiegemensamma ämnena i utbildningen.

Vi kan erbjuda ett stort urval av kurser från vilka du gör ett individuellt val. Du plockar ihop de kurser som passar dina mål och intressen bäst.

Helklass är för oss 16 elever. Vi satsar på hög lärartäthet för att du skall få de bästa förutsättningarna och den hjälp du behöver. Skolan har välutrustade laborationssalar. Vi samarbetar med Linnéuniversitet för att utveckla utbildningen och hjälpa dig till högre studier. Ibland bjuder vi också in andra föreläsare som berättar om det absolut senaste inom deras område.

I utbildningen ingår också 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL), där du får inblick i intressanta yrken inom det naturvetenskapliga området.

Denna breda utbildning ger dig stora valmöjligheter för fortsatta studier efter gymnasiet.

Kontakta oss

Har du frågor om Naturvetenskaplig fördjupning är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Tel. 0372-40804