Efter din gymnasieutbildning…

Anställning efter skolan

Du som har gått din gymnasieutbildning hos oss och har fått en yrkesexamen har mycket stora chanser att få en anställning efter din gymnasietid.

Under tiden hos oss gör du praktik på flera olika restauranger och storkök, vilket ger en bra erfarenhet inför kommande arbete. Du har praktik under alla tre åren. Praktiken tredje året ligger samlad i två större block. Alla restaurang- och livsmedelsprogram är skyldiga att ge Dig som elev 15 veckors praktik men vi har valt att utöka det till 18-20 veckor.

Vi har ett väl inarbetat samarbete med många välkända restauranger i landet. Här i trakten kan vi exempelvis nämna Toftaholm Herrgård, PM & vänner, Gästgivareråden i Ljungby, Konserthuset i Växjö m.fl. Du som är vår elev får även praktik inom delikatess, livsmedel och storhushåll. Därmed har du har ett stort urval av arbetsmöjligheter efter gymnasiet.

Kontakta oss

Har du frågor om Restaurang- och Livsmedelsprogrammet är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Tel. 0372-40823

Kursplan

Se kursplaner för utförlig information om hur utbildning och val av kurser ser ut.