Vår verksamhet

Restaurang & Livsmedel

Vill du arbeta inom restaurangbranschen och ha möjlighet att jobba över hela världen? Hos oss får du möjlighet att delta i nationella och internationella tävlingar inom matlagning.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbete i restauranger både i Sverige och utomlands, i personal- och skolrestauranger, på sjukhem och servicehem, i snabbmatsrestauranger och matbutiker. Utbildningen Restaurang och Livsmedel ger även möjlighet att söka vidare till högskolor och universitet.

Vi strävar efter att använda närproducerad mat och att arbeta efter ett ekologiskt tankesätt. Vi är KRAV-certifierade. Du som elev hos oss får en unik kompetens i att tillaga viltkött eftersom vi har samarbete med vår jakt- och viltvårdsutbildning och tar tillvara det kött som de får in.

Vi arbetar väldigt mycket praktiskt på vår skola. Vi har fyra välutrustade kök med gott om utrymme. Alla lektioner är lärarledda och du får självklart en dator när du börjar som elev hos oss.

Under tiden gör du praktik på flera olika restauranger och storkök, vilket ger en bra erfarenhet inför kommande arbete. Du har praktik under alla tre åren. Praktiken tredje året ligger samlad i två större block. Alla restaurang- och livsmedelsprogram är skyldiga att ge Dig som elev 15 veckors praktik men vi har valt att utöka det till 18-20 veckor.

Vi har ett väl inarbetat samarbete med många välkända restauranger i landet. Här i trakten kan vi exempelvis nämna Toftaholm Herrgård, PM & vänner, Gästgivaregården i Ljungby, Konserthuset i Växjö m.fl. Du som är vår elev får även praktik inom delikatess, livsmedel och storhushåll. Du har ett stort urval av arbetsmöjligheter efter gymnasiet.

Inför årskurs 2 och 3 har du möjlighet att välja mellan ett antal olika kurser beroende på vad du är intresserad av. Exempel är matlagning med specialisering vilt/ kreativ matlagning/catering, drycker, bageri, choklad och konfektyr, specialkost, barteknik samt finstyckning.

Våra lärare är alla pedagogiskt utbildade yrkeslärare. Vi har en varierad bakgrund från kockyrket och läraryrket i både Sverige och utomlands.

Kontakta oss

Har du frågor om Restaurang- och Livsmedelsprogrammet är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Tel. 0372-40823

Kursplan

Se kursplaner för utförlig information om hur utbildning och val av kurser ser ut.

regionalmatkultur

Kravlogga