Lediga tjänster

VD/Skolchef

RYSSBYGYMNASIET

Verkställande direktör

Kommun: Ljungby

Heltid
Tillsvidare
Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Om Ryssbygymnasiet AB

Ryssbygymnasiet är en fristående gymnasieskola med riksintag och skolan är belägen mellan Alvesta och Ljungby i södra Småland. Vi ägs av Region Kronoberg, VIDA AB samt Rottne Industri AB och huvudmannen (styrelsen) består av politiker från Region Kronoberg och representanter från de två delägarna Vida och Rottne. Vi har två program. Programmen är Naturbruksprogrammet Skog med inriktningarna Naturvetenskap, Natur och äventyr, Jakt och viltvård samt Skogsbruk. Det andra programmet är Restaurang- och livsmedelsprogrammet Kök och servering med inriktningar mot Servering och Kock. Ryssbygymnasiet har ca 60 anställda.

Arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter som VD/Skolchef är att strategiskt leda och utveckla verksamheten och dess medarbetare mot uppsatta mål. Du leder Ryssbygymnasiets ledningsgrupp och ska tillsammans med den utveckla skolans verksamheter. Du har ansvar för budget- och resultat, arbetsmiljö och fastigheter. Du har personalansvar för skolans ledningsgrupp, administratörer, kommunikatör och IT-verksamhet. Du arbetar mot skolans styrelse och som skolchef ska du se till att verksamheten följer de föreskrifter och lagar som gäller för utbildningen och rapportera detta till skolans styrelse.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en engagerad ledare och som vill driva och utveckla vår verksamhet framåt för att ytterligare stärka skolans attraktivitet, kvalitet och profil. Vi söker dig som har ett stort engagemang och en målmedvetenhet att driva och utveckla vår verksamhet. Du har lätt att söka kontakt med andra, för att bygga nya relationer eller stärka befintliga, och du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. Relevant akademisk examen och erfarenhet av liknande verksamheter är en fördel för att du ska bli lyckosam i det här uppdraget.

Tillträde: 2020-01-07 eller enligt överenskommelse

Click here to add your own text

Kontakt

Kontaktpersoner

Cristina Haraldsson
VD/Skolchef
0372- 408 27
Patrik Åkesson
Ordförande i styrelsen
070- 542 17 00

Fackliga kontaktpersoner

Magnus Berggren
Lärarnas riksförbund
0372- 408 62
Margareta Exenberger
Lärarförbundet
0372- 408 08

Sök jobbet

Ansök senast 10 november
Ange referens VD/Skolchef i din ansökan

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till