Öppet hus 2019

Välkomna till Öppet hus 2019 hos oss på RyssbyGymnasiet!

Lördagen den 9/11 kl. 10-14 öppnar vi upp skolan för allmänheten. Kom och träffa elever och lärare och se vår verksamhet i full gång!

• Testa att köra skotare, träffa personer från branschen och eftergymnasiala utbildningar eller följ med ut i skogen där det serveras ärtsoppa och bjuds på skogstur bland huggning och röjning.
  • Hälsa på eleverna från jakt som bygger torn, det säljs viltkött med 20% rabatt och det går även att testa luftgevärsskytte!
  • Kom och se natureleverna göra laborationer, det kommer bland annat att bjudas på eld- och skumshow!
  • Följ med eleverna från äventyr och klättra på klättervägg eller varför inte se dem hantera kajakerna i simhallen?
  • Du kan också följa med restaurangeleverna in i köket. Det sker försäljning och kommer att bakas och lagas mat inför julen.
  • I fritidshuset @lantis får ni träffa personalen från Fritid med möjlighet till information om bland annat internatet.
  • På Nygård får ni även information om Gymnasiegemensamma ämnen och hur dessa kopplas till inriktningarna!

Samtliga inriktningar kommer att hålla i allmänna informationer!

Besök även restaurangen för lunch och fika.

Hjärtligt välkomna till vår skola!!

Ryssbygymnasiets lokala matmässa lördagen den 2 mars

Välkommen till en Temadag den 2 mars kl 10.00-15.00

Lokal mat och Mathantverk, seminarier och matmarknad

Läs hela programmet här

Inspireras av spännande föreläsare och lokala utställare som har försäljning hela dagen av spännande produkter bla ostkaka, drycker, kött och köttprodukter, ägg, potatis, oljor, marmelader, mjöl, skärbrädor mm som är producerade i trakten. Utställare som redan är klara och finns på plats är: Kastebergs gård, Sjöborgen, Barkhults gård, Ryssby bryggeri, Boel Ekströmer, Conny Ekberg, Gunvor Nyberg samt restaurangelever som har brödförsäljning.

Här kommer några fler höjdpunkter:

Kockskola för dig mellan 10-15 år! Fullt

Workshop: Christian Hallberg/Gästgivargården Ljungby – Laga trerätters-meny

Föreläsning: Sandra Bertilsson/Izakaya Moshi Växjö

Ölprovning och föreläsning: Roger Arvidsson/Ryssby Bryggeri

Workshop och föreläsning: Klas Lindberg/Portal Stockholm, Årets Kock 2012

Blir ni intresserade av att delta i Workshops, föreläsningar eller sälja era produkter? Tveka inte att ringa Annika.

Välkommen med föranmälan eller förfrågningar till

Annika Fornander Tel 0372-40843   / 0707388232